Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κάλεσμα σωματείων στην απεργία της 17ης Απριλίου



Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Κανένας οικοδόμος δεν έχει δουλειά, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα διαλογητήρια, ξυλουργία, επισιτισμό είναι άνεργοι και απλήρωτοι και τα λιγοστά τα μεροκάματα που κάνουν οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν (με το πενιχρό ταμείο ανεργίας ουσιαστικά καταργημένο). Την ίδια ώρα, όσοι από αυτούς κατόρθωσαν να κάνουν 50 μεροκάματα μέσα...
στο 2012 και θεώρησαν το βιβλιάριο υγείας για το 2013, του χρόνου δεν θα μπορέσουν, συνεπώς δεν θα έχουν πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα.
Με το παραπάνω επιχείρημα και με την εν γένει οικονομική κατάσταση καλούν σε συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απριλίου τα σωματεία Οικοδόμων, Ξυλουργών, Φορτοεκφορτωτών και Εργαζομένων στα διαλογητήρια.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
«Λύση στο πρόβλημά μας δε μπορούν να είναι τα διάφορα δίκτυα ‘φιλανθρωπίας’ που ενισχύουν κυβέρνηση και πολυεθνικές, ούτε το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυξημένη ανεργία, ούτε εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε όποιους καλύτερους διαχειριστές του.
Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε από τους εργαζόμενους τον στόχο μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει εμάς για να σώσει τους βιομηχάνους, μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλέμπορους.
Δείχνουμε στους εργαζόμενους την πηγή του προβλήματος, δεν ντρεπόμαστε που είμαστε άνεργοι, ούτε θα αυτοκτονήσουμε. Συνδυάζουμε αυτή τη μάχη με βάση τα επείγοντα αιτήματα για την προστασία των ανέργων, την επιβίωσή μας.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Δυναμώνουμε του δεσμούς μας με όλους τους ανέργους, την οργάνωση τους στα σωματεία, την κοινή πάλη στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης, χτίζουμε τη Λαϊκή Συμμαχία.
Εμείς είμαστε το αίμα και η ζωή αυτού του τόπου!
Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και τον δικαιούμαστε!
Υποσχόμαστε στους εργαζόμενους, τους άνεργους πως με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα ενημερώσουμε και θα οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και τη συγκέντρωση στις 17 Απρίλη. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων, στις πραγματικές τους διαθέσεις, τους καλούμε οργανωμένα – συλλογικά να εκφράσουν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους με νέες μορφές πάλης με διάρκεια και αποφασιστικότητα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Κατάργηση του νόμου που τροποποιεί την επιδότηση ανεργίας και ουσιαστικά την καταργεί.
Αναγνώριση του χρόνου διακοπής της κάρτας μακροχρόνιου ανέργου σε ανέργους που στο διάστημα ανεργίας πραγματοποιούν κάποια μεροκάματα, καθώς και σε αυτούς που αμέλησαν να θεωρήσουν την κάρτα τους έγκαιρα.
Να δοθεί ενόψει του Πάσχα επίδομα 1000 ευρώ σε όλους τους άνεργους, εποχικά εργαζόμενους σε οικοδομή, διαλογητήρια, ξυλουργία, επισιτισμό.
Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όσο διαρκεί η ανεργία. Και ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με θεώρηση βιβλιαρίων όλων των ασφαλιστικών ταμείων για όλους του ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προϋποθέσεις.
Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά ή με μπλοκάκι.
Να διαγραφούν οι τόκοι και να παγώσουν δάνεια ανέργων για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργοι.
Να πάρουν μέτρα προστασίας για άνεργους που σπουδάζουν παιδιά με δωρεάν σίτιση – στέγαση – σπουδές.
Να απαγορευτεί να κοπεί ρεύμα – νερό – σταθερό τηλέφωνο σε μακροχρόνια άνεργους.

Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Ή ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου