Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα σε 24ώρη απεργία και συγκέντρωση για το νοσοκομείο Νάουσας στις 16 Ιούλη απο το ΕΚΝ

ergatik1ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με το νέο πολυνομοσχέδιο επιδιώκουν να σαρώσουν ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των
επιχειρηματικών ομίλων.
Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.
Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.
Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση.  Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ. Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και χωρίς φόβο να διεκδικήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας. Ξέρουμε τι κίνημα χρειαζόμαστε και με ποια κατεύθυνση και προοπτική για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Η επιτυχία της απεργίας είναι  υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.
Γυρίζουμε την πλάτη σε συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν – δε μπορούν να συγκρουστούν με την εργοδοσία και τους πολιτικούς της εκφραστές. Δεν νοιάζονται να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων.
Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων «σωτήρων». Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και εργοδότες είναι λουσμένη με τον ιδρώτα των εργαζομένων, με εργαζόμενους να δουλεύουν 12ωρα για 400€ κάτω από την απειλή της ανεργίας, να μην έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα και να μην παίρνουν σύνταξη ποτέ. Για αυτήν την ανάπτυξη να μη βάλει πλάτη ο λαός. Η μόνη ανάπτυξη που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα είναι αυτή που εξυπηρετεί τις δικές τους ανάγκες, με αξιοπρεπή μεροκάματα, με δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους. Μόνο με αυτή την προοπτική έχουν αξία οι θυσίες των εργαζομένων.
Κλιμακώνουμε με νέα κινητοποίηση που θα αποφασίσει η Επιτροπή Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου